Tarih: 01.11.2023 18:00

BEYAZ KÜLFET

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez ve bağlı tüm ilçelerdeki belediyelerde yaklaşan kış mevsimi için önce bütçeler, ardından iş makinası ve araç-gereç planlaması yapılmaya başlandı. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da yine milyonlarca liranın karla mücadele için harcanacağı Erzurum’da, iş makinaları da bakım ve onarıma alındı. Meteoroloji’den muhtemel kar yağışıyla ilgili olarak herhangi bir tahmin yapılmazken, belediyeler işi şimdiden sıkı tutmaya başladı.

PLANLAMALAR YAPILDI 
Erzurum’da karla mücadele çalışmalarında en kapsamlı çalışmayı Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Şehir merkezi dahil olmak üzere, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerindeki ana arter ve bulvarların kar mücadelesi çalışmalarından da sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, kırsalda da kar temizlik ve yol açma çalışmaları yürütüyor. Yapılan planlamalar doğrultusunda merkez ilçelerdeki çift şeritli ana arter ve genişliği 30 metre olan bulvarların tamamının sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’nde bulunuyor. Söz konusu yollardaki karla mücadele çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi yürütürken, ilçe belediyelerinin sorumluluğunda ise, sadece ara yollar, tali cadde ve sokaklar bulunuyor.

EN AZ 500 MİLYON LİRA 
Karla mücadele çalışmaları kapsamlı bir teknik planlama gerektirdiği gibi, bütçesel açıdan da çok büyük bir kaynak ihtiyacını ortaya çıkartıyor. Her kış milyonlarca liranın kara savulduğu Erzurum’da, bu yıl harcanması planlanan bütçe ise, en az 500 milyon olarak değerlendiriliyor. Söz konusu bütçe, sadece şehir merkezi için planlanırken, kar yağışının miktarı da, bütçenin yeterli gelip gelmeyeceği konusunda etkili oluyor. Karla mücadele harcamaları belediye bütçelerinde devasa boşluklar oluştururken, gelirleri zaten yeterli olmayan belediyeler, en zor dönemlerini kış aylarında yaşıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —