vanhavadis @ hotmail.com

Van havadis Gazetesi imtiyaz sahibi olarak şimdiye kadar çok Kaymakam gördük. Birçok Kaymakam ile yakın dostluğumuz oldu, birçoğu ile de çalışma ortamını bulduk. Van Başkale'de ikamet edenler iyi tanır, Kaymakam Şevket Cinbir'i.

Kaymakam Şevket Cinbir uzun süre Van Başkale'de görev yaptı. Başkale'de çok değişikliklere imza atan Kaymakam Şevket Cinbir, halkın da gönlünde taht kurmayı başardı. Başkale'den sonra tayin olduğun her yerde de halkın adamı olmayı başardığı gibi, görev yaptığı her yerde de, vatandaş tarafından büyük övgü almayı başardı.

Eski Başkale Kaymakamı Şevket Cinbir, şimdi Mersin Silifke  Kaymakamı olarak görevini icra etmektedir. Bazı Gazeteciler birliği ve derneklerden çeşitli ödüllere layık görülen Cinbir, hayat hikâyesinden söz ederken, ara ara gözlerinin dolduğu dikkatlerden kaçmadı.

Cinbir, okuryazarı olmayan bir Annenin ve askerden okuma yazma öğrenen bir babanın çocuğu olan, yatılı okuldan eğitimini hep birincilikle tamamlayan başarılı bir şahsiyet.

Kendisini her zaman halkın yanında gören Kaymakam Şevket Cinbir, ölümden hiç korkmayan ama kadere de son derece inanan, inançlarına oldukça bağlı olan biri.

Geçtiğimiz günlerde Anadolu Basın Birliği olarak yolumuz Mersin taraflarına düştü.

Mersin'e gitmişken Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkan'ı Zeynel Kıymaz'ın aracılığı ile Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ile görüşme imkanımız oldu.

Anlattıkları her şey ders niteliğinde. Kaymakamlık makamında görüştüğümüz Cinbir, bize gösterdiği ilgi ve alaka tam bir devlet Adamı edabına yakışan türden. Devlet adamı, hoş görülü, mütevazı, alçakgönüllü olabilmelidir. Ülkenin neresinde olursa olsun, her yeri eşit gördüğünü söyleyen Cinbir, kendileri için insanlar arasında asla ve asla ayırım yapmadığını belirtti.

Çalışkanlığı ve mütevaziliği ile Mersin/Silifke halkının gönlünde büyük bir yer edinen Kaymakam Cinbir'i vatandaşlara sorduk. Silifke'den kime sorarsanız, büyük çoğunluğu Cinbir'in çok başarılı bir Kaymakam olduğunu açıkça beyan edebiliyor. Burada şu sonucu çıkarmak gerekir. Devleti temsil eden yetkililer ne kadar çok vatandaşa yakın durabilseler, vatandaşta o derece çok devletine sahip çıkabiliyor. İşte devlet-vatandaş yakınlaşması buna demek gerekir. Ümit ederim Şevket Cinbir gibi devlet idarecilerinin sayısı artar. Van Havadis Gazetesi olarak, devlet idareciliği görevini başarıyla yürüten Mersin/Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'i kalben tebrik ediyoruz. Cinbir'in Mersin/Silifke'nin yanısıra, görev alacağı her yerde, çok başarılı işlere imza atacağına inancımız tamdır.