Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, Anadolu Basın Birliği’nin Van’da güçlü hale gelmesi, Van için büyük bir şans olduğunu belirterek; “Basın her daim bizim için önemli bir güçtür. Bir ilde Basın ne kadar güçlenirse, o ilin başarıya ulaşması daha rahat bir hale gelir. İçinde yaşadığımız ilin, sorunlarını, sıkınıtılarını, ekonomik durumunu, iyi anlamda tanıtımının yapılması konusunda basının güçlü ve özgür olmasına bağlıdır. Biz işadamları basının güçlü olmasını elbette isteriz. Van kentimizin, tanıtımı iyi yapılırsa, kendimizi dışarıya, doğru ve iyi bir şekilde anlatabilirsek, kentimize gelen yatırımcı sayısında artış olacaktır. Önemli olan kendimizi ve kentimizi iyi anlatabilmektir. Anadolu Basın Birliği (ABB)’nin, Türkiye’de ki gücünü çok iyi biliyoruz. İlimizde de Andolu Basın Birliği’nin gücünü doğru ve iyi kullanabilirsek, inanıyorum, ilimiz eski cazibeliğini kısa zamanda yakalar. Bu nedenle birbirimize ve birliğimize sahip çıkmalıyız. Ayhan Yazlık’ın Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanlığı’na seçilmesi, bizleri ziyadesi ile sevindirmiştir. Çünkü, kendisini yakınen tanıyoruz ve memleket için doğru çalışmalar yaptığına şahit olmuşuzdur. Sadece Basın camiası için değil, iş dünyası için de sayın Yazlık doğru bir seçim olmuştur. Van OSB Yönetimi adına, Anadolu Basın Birliği’ni Ayhan Yazlık’ın şahsında tüm ekibini tebrik eder başarılarının devamını dilerim” dedi.

Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık ise, “Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt’un birliğimize yaptığı ziyaret dolayısıyla, kendilerine ve heyetine teşekkür ederiz. Bu ziyaret bizim için büyük önem arz etmiştir.  Van OSB memleketimizin Ekonomi lokomotifi görevini görmektedir. Van OSB ne kadar gelişir ve büyürse, memleketimizin ekonomisi o derece güçlenir. Anadolu Basın Birliği (ABB) olarak, Van OSB’nin gelişmesi ve tanıtımının iyi bir şekilde yapılması konusunda, tüm imkanlarımızı kullanacağız. Zira, Birliğimizin temel gayesi Basının gücünü iyi ve doğru bir şekilde kullanmaktır” diyerek, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetlerini dile getirdi.