Van’a atandığı ilk günden bu yana, sergilediği davranışlarla  tam bir devlet adamı edası ile hareket eden Vali Mehmet Emin Bilmez, Van kamuoyunda da büyük takdir görmeye başladı.

Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanlığı’nı ziyaret eden Vali Mehmet Emin Bilmez, yaşanan sürecin hassasiyetini belirterek, Van’ın gelişmesi ve kalkınması anlamında birlik ve beraberliğin şart olduğunu söyledi. Gezgin Festin iptal olması olayına da kısaca  değinen Vali Bilmez, organizatör firmanın gerekli şartları yerine getirmediği için, gezgin Festin yetkilileri tarafından iptal edildiğini söyledi. Gerekli şartların ise, altyapı, güvenlik tedbirleri ve hijyenik ortam  gibi konuların olduğu ifade edildi.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret yaklaşık iki saat sürdü. Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şubesi Başkanlığı ofisinde gerçekleşen ziyarette, Van’ın genel konuları üzerinde çeşitli bilgi akışı oldu. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i, makamında ağırlayan Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, birliğin amaç ve faaliyetleri hakkında Vali Bilmez’e kısaca bazı bilgiler aktardı. Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, çok saygın bir yapıya sahip olan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek; “Bir ilin daha iyi yerlere gelebilmesi için, o’ ili yöneten mülki amiri olan ilin Valisine büyük ihtiyaç vardır.

Toparlayıcı bir özelliğe sahip olan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in, Van gelişimi ve Van’ın huzuru için, Van’da yaşayan herkesin birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilmesi için gösterdiği hassasiyetlerini yakinen biliyoruz. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz. Umarım ve dilerim, Van halkı Vali Mehmet Emin Bilmez’in, etrafında toplanır ve Van’ın hak ettiği yerlere gelebilmesi açısından, herkes üzerine düşen görev yapar” diyerek, bu anlamlı ve önemli ziyaret için Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve heyetine teşekkür ettiğini vurguladı.

Yapılan ziyarette, Vali Bilmez’i, ABB Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, Yönetim Kurulu Üyeleri Nazlı Timur, Fehmi Tekdur, Serkan saygılı, Havadis Gazetesi editörü Yalçın Yazlık, Akdamar TV Program Yapımcısı Serhan Yazlık, Vanhaberim.com haber sitesinin Editörü Serhat Yazlık, Van Havadis Gazetesi haber muhabiri Şahan Gerçeker ve Akdamar TV kameramanı Sıddık Özbey karşıladı.

Yapılan ziyarettin ardından Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i, Anadolu Basın Birliği Van Şubesinin bulunduğu Nedim Odabaşı İş Merkezinin dış kapısına kadar uğurlayarak, misafirperverliğin gereğini yerine getirdi.