Van İlknur Ilıcalı Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Van Osmanlı Ocakları İl Başkanı İlyas Akkoyun, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Kolları Başkanı Şule Yüksel Şeker’in eşlik ettiği heyet, örnek bir davranışa imza atarak bu anlamlı günde öğretmenleri yalnız bırakmadı.

Van Osmanlı Ocakları İl Yönetimi ve Kadın Kolları Başkanından oluşan heyet, okul müdürü ve okul aile birliği Başkanı tarafından karşılandı. Öğretmenler çiçek takdim eden heyet sınıfları tek tek dolaşarak öğretmen ve öğrencilerle yakından ilgilendi.

Van Osmanlı Ocakları’nın bu örnek davranışını memnuniyetle karşılayan öğretmenler ise bu örnek davranıştan dolayı teşekkürlerini ifade ettiler.

Öğretmenlerle tek tek tokalaşan ve öğretmenler gününü kutlayarak çiçek takdim eden Van Osmanlı Ocakları İl Başkanı İlyas Akkoyun, “Bütün öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü gönülden kutluyorum. Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakârca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz. Van Osmanlı Ocakları olarak çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü paylaşmak istedik. Bu vesile ile öğretmenler gününüz kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Sadrettin Kelen, yapılan bu nazik davranıştan dolayı, Osmanlı ocakları yönetimine teşekkür ederek; “Böylesi güzel ve bir o kadar da anlamlı bir günde bizleri onurlandırdınız. Hiçbir zaman hediyenin büyüğü yâda küçüğü olamaz. Önemli olan anlamlı günlerde hatırlanmaktır. Biz öğretmenler olarak bize emanet edilen öğrencilerin çok daha başarılı olmaları ve ilerde her birisi ile gurur duyabileceğimiz nesiller yetiştirmek için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğimizi belirtmek isteriz. Bizleri hiçbir yalnız bırakmayan ve her zaman desteğini yanımızda gördüğümüz başta Okul aile Birliği Başkanımız Ayhan Yazlık ve yönetim kurulu üyelerine, bu anlamlı günde bizleri ziyaret eden Osmanlı Ocakları Van dernek başkanı ve yönetimine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra Okul’un en kıdemli ve Öğretmenlerin ağabeyisi olarak bilinen Öğretmen Veli Güner’e Vantat Gıda A.Ş tarafından hediye takdimi yapıldı. Kıdemli öğretmen Veli Güner’in hediyesi okul Müdürü Sadrettin Kelen, tarafından verildi.