İpekyolu İlçesi eski Başkanı Yavuz Kuşan, Van’ın huzura ihtiyaç duyduğunu belirterek; “İlimiz Türkiye’nin hemen hemen en güzel illerinden biridir. Güneşi, havası, Tarihi ve Turistik yerleri ile en önemlisi coğrafi konumu ile Türkiye’nin kilit şehri konumundadır. Bu değerlere sahip çıkmak elimizde. Her vatandaş yaşadığı kentin önemini iyi bilmelidir. Allah korusun, ilimiz başta olmak üzere, ülkemiz,  hemen yanı başımızda bulunan Suriye gibi olursa, kim yada kimler kazançlı çıkacak, bunu iyi düşünmek lazım. Siyasi düşüncelerimiz ne olursa olsun önemli değil. Önemli olan İnsan olabilmek ve saygı çerçevesi dahilinde hareket edebilmektir. Siyasi görüşü bahane ederek insanları düşmen ilan etmek, hiçbir şekilde Ahlaki bir durum değildir. Burada Basın mensuplarına da büyük sorumluluk düşüyor. Kentimizi iyi anlatmak ve insanlar arasında ki gergin havayı kırmak, basın mensuplarının yapacağı olumlu haberlere bağlıdır. Bu anlamda Anadolu Basın Birliği’nin ilimize yapacağı katkılarla, olumlu işler başaracağına inanıyoruz. Başta Ayhan Yazlık Başkanlığı’nda olmak üzere, tüm Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şube yönetimini ve üyelerini tebrik eder başarılar dilerim” dedi.

ABB Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık ise, yapılan ziyaretten dolayı, duyduğu memnuniyetlerini dile getirerek, eski Başkan Yavuz Kuşan ve Basın danışmanı İrfan Gülaçar’a teşekkür etiklerini dile getirdi.