Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şubesi Başkanlığı,Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe  ile görüşerek, önemli konular üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Özgökçe, İranlı Turistlerin son zamanda Van'ı tercih ediyor olmaları sevindirici olduğunu belirtti. Özgökçe; "Van kentimizin sorunları bitmiş mi? Hayır asla.  sorunlar bitmiş desek kendimizi kandırmış olacağız. Kentin bileşenleri olarak, sorunların minimize edilmesi konusunda elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz.

İranlı vatandaşların ilimizi tercih ediyor olmaları her bakımdan ilimizin ekonomisine büyük katkı sunuyor. Bizler Van esnafı olarak gerekli tüm kolaylıkları sağlamalıyız. Temennimiz İranlı ve Başka şehir yada Ülkelerden gelen misafirlere gereken tüm misafirperverliği göstermemizdir" diyen Özgökçe, Uçakların Van havaalanına kış şartlarında daha rahat inebilmeleri için ILS cihazının mutlak suretle olması gerektiğini söyleyerek, Bakanlık nezdinde yaptığı yazılı açıklamada; "Van Ferit Melen Havaalanında ILS cihazının olmayışı nedeniyle hava muhalefeti yüzünden uçaklarımız sık sık iptal oluyor. Bu iptallerden hem halkımız hem bölge acentelerimiz   mağduriyetler yaşanmaktadır. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için Van Ferit Melen Havaalanına bir an önce ILS cihazının takılması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde çeşitli yazışmaların yapıldığını söyledi.

Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyaretle ilgili, açıklamalarda bulunan Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, "ABB olarak herkesle ve her kesimle eşit mesafede durmaya dikkat ediyoruz. İlimizin daha fazla kalkınması ve ekonomik anlamda daha çok güçlenmesi konusunda, kesinlikle birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye çıkarmak zorundayız. Anadolu Basın Birliği olarak, ister meslek kuruluşları olsun ister kurumlar olsun, ayırım yapmadan eşit ölçülerde eşit mesafelerde durarak, öncelikli olarak, birlik ve beraberliği sağlamak konusunda çalışmalar sergilemektir.

Hepimize düşen sorumluluk, kişiler üzerinde oynamaktan vaaz geçmektir. Kent içinde birlik ve beraberliğimizi sağlayabilirsek inanız ki, kentin gelişmesi çok daha kolay olur" diyen Yazlık, samimi ve sıcak bir ortamda geçen misafirperverlikten ötürü TÜRSAB Van Şube Başkanı Cevdet Özgökçe'ye teşekkürlerini sunduğunu ifade etti. Yazlık, ayrıca Havaalanı için zaruri olan "ILS" cihazının alınması konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini dile getirdi.